Witte wijnen

Griekse witte wijnen (pegasoswines)

Domaine Mercouri

Folio

Protected Geographical Indication Pisatis (P.G.I)
Deze wijn is gemaakt van 90% Rode Roditis en 10% Viognier. De druiven voor de Folio worden met voorzichtigheid uit geselecteerde wijngaarden in Ilia in de regio Mount Foloi (alt.450-650 m. Boven de zeespiegel) en op de hellingen van Aigion in het Noorden van de Peloponnesos, een gebied dat beroemd is in de Griekse mythologie voor zijn aromatische wijnen. Witte wijnvinificatie bij lage temperaturen, met behulp van geselecteerde gist. Met een productie van: 50.000 flessen. Kristalheldere geel-groene kleur. Delicaat boeket en goed gedefinieerde aroma’s van citrus bloemen en fruit. In de mond droog met frisse zuren, medium body, exotische fruitsmaken en een normale afdronk.

 

Domaine Semeli

Mantinia Nasiakos

Protected Designation Of Origine Mantineia (PDO)
Deze wijn is gemaakt van 100% Moschofilero druiven en heeft en beperkte oogstopbrengst van ongeveer 650 kg druiven per hectare met een productie van 85.000 flesjes per jaar. Een helder geelgroene kleur. Een aromatische bloemen neus van rozenblaadjes en limoen bloesems, nectarine, verse kruiden en lichte mineralen toetsen. In de mond Knapperig, goed gestructureerde, met en heel mooie frisse aciditeit, met smaken van groen appel en citrus met een lange afdronk.

 

Domaine Tamiolakis

Prophassi Wit

Protected Geographical Indication of Peza (P.G.I.) Kreta
Deze wijn is gemaakt van 2 druiven variëteiten 90% Moscato Spinas en 10% Vidiano. Er is een opbrengst van 60hl/hectare op een calciumrijke kleigrond, op schuine hellingen en naar het noorden gerichte wijngaarden. Er wordt geoogst van 1 tot 20 september met een productie van 6 â 8.000 flessen per jaar. Witte wijn vinificatie met skin-contact en vergisting bij een constante temperatuur van 17° C, die plaats vindt in speciale inox tanks. Stro-witte kleur met groene tonen. Een elegante neus van verse kruiden zoals thijm, origano, rozemarijn, lavendel en toetsen van de muscatdruif. In de mond heel harmonieus, fris en levendig met fruitige aroma’s en verse kruiden met een zeer lange finale.

 

Wine Art Estate

Techni Alipias

Protected Geographical Indication of Drama (P.G.I.)
Techni Alipias betekent in het Grieks de kunst om mensen hun zorgen te laten vergeten. Twee grote druiven variëteiten verbinden hun gedistingeerde kwaliteiten. De kleur is licht groengeel, de 90% Sauvignon Blanc brengt rijke aroma’s van rijp zomerfruit aan zoals pompelmoes, meloen en ananas, met een intense smaak, terwijl de 10% Assyrtiko zorgt voor een scherpe smaak, volheid en innerlijke structuur. De twee variëteiten zijn gemengd tot een elegante en harmonieuze combinatie.

 

San..torini Winery

Nykteri

Protected Designation Of Origine Santorini (PDOs)
Een wijn van Assyrtico, Athiri en Aidani druiven die geteeld worden op 150M hoogte. De gronden zijn in het bezit van het wijnhuis. De bodem is vulkanisch en daar onder kalk en leisteen en het klimaat is mediterraans. Deze wijn veroudert voor 3 maanden in eikenhouten vaten van 225L en dat sur lie. De wijn heeft een helder gele kleur. In de neus nemen we complexe aroma’s van limoen, citrus, exotisch fruit, mineralen en vanille waar. Hij is zeer rijk en mooi gebalanceerd in de mond, heeft een zeer verfrissende aciditeit en een lang aromatisch einde met een volle body. Productie:6.000 flessen per jaar.

 

Wine Art Estate

Idisma Drios Chardonnay

Protected Geographical Indication of Drama (P.G.I.)
Idisma Drios, letterlijk vertaald “de rijke zoetheid die eiken vaten aan wijn geven”, Deze wijn, die gedurende 5 maanden op nieuwe Franse eikenvaten rijpt, dankt zijn naam aan de rijke zoetheid die de eiken vaten schenken aan de karaktervolle smaak en aroma’s van de 100% Chardonnay met een productie van 20.000 flessen per jaar. Hij is heel aantrekkelijk voor het oog met zijn briljant geel groene kleur. Het complexe boeket begint met de geuren van witte bloemen, vervolgens verrijkt met exotische toetsen van banaan en ananas. In de mond evenwichtig met een plezante aciditeit.

 

Italiaanse witte wijnen (svi)

VERDICCHIO   SUPERIOR BACHERO DOC           

PONTEMAGNO MARCHE
100 % VERDICCHIO
Droge volle witte wijn met een lange afdronk. Toetsen van rijp fruit,appel en bloesem met op het einde een klein bittertje .

 

INSOLIA DOC

CUSUMANO SICILIIA
100 % INSOLIA INOX
Fruitig  aromatisch met toetsen van citrusvruchten en rijpe nectarines, met in de afdronk een verfijnde zuurtegraad.

 

 Dessert wijnen en degustieven