Rosé wijnen

Rosé wijnen

 

Wine Art Estate

Techni alipias rosé

Protected Geographical Indication of Drama (P.G.I.)
Techni Alipias betekent in het Grieks de kunst om mensen hun zorgen te laten vergeten. Deze wijn bevat 5 verschillende variëteiten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Nebbiolo en Sangiovese. De productie bedraagt 15.000 flessen per jaar. In de neus treffen we rijke aroma’s. Het palet aan geuren verwijst naar rijpe aardbeien, zwarte bessen en viooltjes. In de mond zacht, rijk en warm, zeer fris en fruitig.

 

Domaine Tamiolakis

Prophassi Rosé

Protected Geographical Indication of Peza (P.G.I.) Kreta
Deze wijn is gemaakt van 2 druiven variëteiten 80% Kotsifali, 10% Mandilaria en 10% Syrah. Er is een opbrengst van 56hl/hectare op een calciumrijke kleigrond, op schuine hellingen en naar het noorden gerichte wijngaarden. Er wordt geoogst van 1 tot 15 september met een productie van 4 â 6.000 flessen per jaar. De druivenpellen worden verwijderd voor de fermentatie en de vergisting begint bij een constante temperatuur van 17° C die plaats vindt in speciale inoxen tanks. lichte rosé kleur. Een mooie neus van aardbeien, frambozen, kersen, blauwe bessen, violet en melkchocolade. In de mond heel evenwichtig, fris en levendig met aroma’s van aardbeien, frambozen, kersen, melkchocolade met een zeer lange afdronk.

 

Domaine Semeli

Orinos Helios Rosé

Protected Geographical Indication of Peloponnese (P.G.I.)
Deze wijn is gemaakt van 100% Agiorgitiko. De druiven voor de Semeli Rosé worden met voorzichtigheid uit geselecteerde wijngaarden van boven de 800m gekozen. Hierdoor gaan de druiven langzaam rijpen, waardoor zij hun aciditeit behouden. Helder kersenrode kleur. Een elegante neus van rijp zoet fruit, aardbeien, kersen, frambozen, blauwe bessen, zwarte bessen, violette, zoete kruiden en melk chocolade. In de mond proef je een vleugje zoetheid ondersteund met een zeer mooie hoge aciditeit, met een zeer geconcentreerde kersensmaak met een zeer lange afdronk.

 

Witte wijnen