Rode wijnen

Griekse rode wijnen (pegasoswines)

San..torini Winery

Tera Nera

Protected Geographical Indication of Santorini (P.G.I.)
Is een Regionale wijn van de Cycladen, gemaakt van 90% Mandilaria en
10% Assrtiyko
.  De druiven worden geteeld op gronden, die in bezit
zijn van het wijnhuis, dit op en hoogte van 150 meter. De bodem is
vulkanisch en het klimaat is mediterraans. De druiven worden laat
geoogst en het is eenklassieke rode wijn vinificatie bij een
gecontroleerde temperatuur en een rijping sur lies voor 3 maanden.
Paars-rode kleur, in de neus aroma’s van chocolade en gedroogde
vruchten. In de mond intens met rijke tannine met een beperkte volheid.

 

Domaine Semeli

Neméa Resérve

Protected Designation Of Origine Neméa (PDOs)
In de regio van Korinthië worden wijnen verbouwd vanaf de zeespiegel tot op een hoogte van 800m. De wijngaarden van Neméa beginnen vanaf een hoogte van 250m, het is in dit gebied dat een van de grootste Griekse druivensoorten, de Agiorgitiko groeit. De wel verdiende naam ”Hercules bloed” werd gegeven door de lokale bewoners die de kwaliteiten van deze volle, diep rode wijn opdragen aan de mythologische held. Deze wijn gemaakt van 100% Agiorgitiko wordt voor 12 maanden in nieuwe Franse eiken vaten bewaard, waarna de wijn op flessen wordt getrokken en vervolgens 12 maanden opgevolgd op het domein om de benaming reserve te krijgen. Een neus van fijne kruiden, fruitig bouquet van rood fruit, pruimen, bosbessen en een elegante houttoets. Vol en zacht in de mond met mooie ronde tannines en aangenaam fruit. Productie: 35.000 flessen per jaar.

 

 

Rhous Winery

Rhous

Protected Geographical Indication of Peza (P.G.I.) Kreta
Deze wijn is gemaakt van 70% Kotsifali en 30% Syrah druiven, met een opbrengst van 56hl/hectare op kleigrond rijk aan Calcium, op schuine hellingen en naar het noorden gerichte wijngaarden. Het oogsten begint van 1 tot 15 september. Klassieke rode wijnvinificatie bij 30°C, welke plaats vindt in speciale inoxen tanks uitgerust met een mechanische pellenonderdompeling. Verouderd voor 12 maanden in Franse eiken vaten met een productie van 8.000 tot 10.000 flessen per jaar. Donker rode kleur vol paarse tinten. In de neus aroma’s van pruimen, kruiden, truffel, peper, leder, viooltjes en vanille met tonen van chocolade en koffiebonen. In de mond heel Elegant, pruimen, kruiden, truffel en peper met zachte tannines en een zeer lange fruitige afdronk

 

 

 

Domaine Karydas

Domaine Karydas Naoussa

Protected Designation Of Origine Naoussa (PDOs)
Karydas Estate is een van de kleinste en een van de beste Naoussa domeinen. De 2,1 hectare grote wijngaard wordt volledig manueel onderhouden. Alle energie wordt gestopt in de productie van een alcoholrijke Xinomavro druif, die geoogst wordt eind oktober. De wijngaard werd aangeplant in 1979 op zand, klei en kalkgrond. De oogsten worden beperkt tot maximaal 50 hectoliter per hectare, meestal nog veel minder. Het basisproduct van Karydas is de rode Naoussa, gemaakt van 100% Xinomavro. Deze wijn wordt 2 jaar bewaard in Franse eiken vaten voor 80% nieuwe vaten en 20% 2de maal gebruikte vaten met een productie van 12.500 flessen. Deze wijn heeft een aantrekkelijke kersenkleur. Een complex bouquet van bloemen, kersen, blauwe pruimen, kruiden, champignons, mineralen, leder, ceder en Tabac. In de mond ontdekken we smaken van blauwe pruimen, kersen, mineralen en kleine steenvruchten. Deze wijn is best vergelijkbaar met de betere Barolo’s wat hem tot één van de meest waardevolle Griekse wijnen maakt. Jaartal 2007 Robert Parker genoteerd 93/100.

 

Wine Art Estate

Techni Alipias

Protected Geographical Indication of Drama (P.G.I.)
Techni Alipias betekent in het Grieks de kunst om mensen hun zorgen te laten vergeten. Deze wijn van 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Syrah rijpt minimaal 1 jaar in Franse eiken vaten. Productie: 35.000 flessen. Hij heeft een aantrekkelijke donkere kersenkleur. In de neus merken we een complex boeket met een waaier aan geuren: truffel, kruidnagel, karamel, mokka, koffie en vanille. Hij heeft een rijke, ronde, vlezige smaak met zachte tannines en een goede structuur.

 

 

Domaine Mercouri

Mercouri

Protected Geographical Indication Letrini (P.G.I)
Deze wijn is gemaakt van 2 druiven variëteiten 80% Refosco en 20% Mavrodaphne. De wijngaarden van Domaine Mercouri zijn gelegen aan de westelijke kust van de Peloponnesos, in de buurt van het Ancient Olympia. Het is een klassieke rode wijn vinificatie. Na fermentatie wordt de wijn overgeheveld in Franse eiken houten vaten en in de ondergrondse kelder van het domein bewaard gedurende ongeveer een jaar. De wijn wordt dan gebotteld en opgeslagen in temperatuur gecontroleerde kelders voor extra veroudering. De wijn zal verder rijpen in de fles voor meerdere maanden voordat hij klaar is voor distributie. Met een Productie van: 50.000 flessen. Donkere rode kleur.

In de neus een fruitig bouquet van kersen, aardbeien, rode en blauwe bessen met geurige boventonen van chocolade en karamel, in harmonie met kaneel en mooie elegante tonen van vanille die de eikenvaten weergeven. In de mond goed gestructureerd met fijne tannines en de fluweelachtige rijkdom van de Mavrodaphne druif. met een zeer lange afdronk.

 

  Domaine Semeli

Chateau Semeli

Protected Geographical Indication of Attique (P.G.I.)

 

De wijngaarden van domein Semeli bevinden zich op een hoogte van 450m in het noordoosten in de uitlopers van het Pendeli gebergte in Attique. Deze wijn is gemaakt van 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot. De druiven worden handmatig geplukt en in kleine smalle manden vervoerd naar het domein met een productie van 12.000 flessen. Deze wijn wordt in nieuwe Franse eiken vaten van 225L bewaard gedurende 24 maanden, waarna de wijn op flessen wordt getrokken en voor 12 maanden opgevolgd op het domein. Deze wijn heeft een complex bouquet van wilde kersen, zwarte krenten, ceder en vanille, in de mond goed gestructureerde tannines en in balans zijnde aciditeit, elegant met een heel lange afdronk. Dit is een wijn met en lange bewaarpotentieel.

 

 

Wine Art Estate

Nebbio

Protected Geographical Indication of Drama (P.G.I.)
Deze premie cepagewijn wordt gemaakt van 100% Nebbiolo druiven. Het is een klassieke rode wijn vinificatie, met een veroudering tussen de 4 â 5 jaar in Franse eiken vaten met een productie van 1.400 flessen. Deze lange vat rijping, balanceert deze wijn met een hoge tannine potentieel en verhoogt de complexiteit van de wijn. Typische Nebbiolo lichtrode kleur, met de karakteristieke baksteenoranje tint aan de rand van het glas. In de neus een heel complex boeket van pruimen, kersen, aardbijen, frambozen, zwarte olijven, zongedroogde tomaten, kaneel, ceder, leder en tabac. Robuust en full-bodied in de mond met aroma’s van pruimen, kersen, aardbijen, frambozen, zwarte olijven, zongedroogde tomaten en kaneel met krachtige tannine en een structurele elegantie. Als we spreken van edele tannines in de wijntermen dan zijn dit edele tannines wat in deze wijn aanwezig zijn. Dit is een wijn met en lange bewaarpotentieel.

 

 

Italiaanse rode wijnen (svi)

CHIANTI COLLI SENESI DOC IL PALAGETTO TOSCANE

95 % SANGIOVESE 5 % CANAIOLO

12 MND BARRIQUE

Intens rood fruit met hints van cacao en gebrande koffie. Zachte wijn met verse knapperige tannines .

 

MONTEPULCIANO D’ABRUZZO TERRANA DOC     NICCODEMI

MARCHE

100% MONTEPULCIANO

Speels en elegant in de mond, makkelijk drinkbaar. Discrete maar goede rijpe tannine , één en al fruit in de finale.

 

Rosé wijnen