Dessert wijnen en degustieven

Dessert wijnen

U.W.C.S. Samos Winery

Samos Grand Cru (wit)

Appelation d’Origine Protégée (AOP)
100% Muscat Blanc Petit Grain. Voor deze wijn worden zeer rijpe en gezonde druiven gebruikt. De druiven worden geteeld op rotsachtige, niet te vruchtbare grond met een relatief kleine terraswijnbouw. Hij heeft een goudgele kleur. In de neus is hij aangenaam en harmonieus met een combinatie van primaire en secundaire aroma’s van de muskaatdruif. De wijn heeft een uitstekende en unieke smaak, met een uitgesproken zoetigheid door de aanwezigheid van restsuikers. Hij is zeer aromatisch door de aroma’s van de muskaatdruif.

 

 

U.W.C.S. Samos Winery

Samos Nectar (wit)

Appelation d’Origine Protégée (AOP)
100% Muscat Blanc Petit Grain. Voor deze wijn worden zeer rijpe en gezonde druiven gebruikt. Na de pluk worden ze voor een paar dagen blootgesteld aan de zon wat resulteert in een aanzienlijke stijging in zoetigheid. De druiven worden geteeld op rotsachtige, niet te vruchtbare grond met een relatief kleine terraswijnbouw. De wijn verblijft gedurende 3 jaar in eiken vaten met een diep goudgele kleur als resultaat. In de neus is hij intens en harmonieus, met aroma’s van bloemen, gedroogd fruit, honing, enz… In de mond is hij zacht en fluwelig. Een meermaals bekroonde wijn.

 

san..torini winery

Vinsanto (wit)

Appelation d’Origine Protégée (AOP)
Een overheerlijke natuurlijk zoete witte wijn van80% Assyrtico en 20% Aidani druiven. De druiven worden geteeld op gronden die in het bezit zijn van het wijnhuis en op een hoogte van 100 tot 150M liggen. Productie: 3.000 flesjes van 0,5L per jaar. De bodem is vulkanisch en het klimaat mediterraans. De druiven worden na het plukken gedurende 12 dagen door de zon gedroogd op speciale rieten matten. De vinificatie van de wijn en het einde van de fermentatie wordt in een constante temperatuur van 22° en gedurende 2 maanden bewerkt, waarna de wijn veroudert voor 6 jaar in eikenhouten vaten van 500L. De wijn heeft een oranje/rode kleur met bruine tinten. In de neus nemen we zeer complexe aroma’s van gedroogde vijgen, rozijnen, gedroogde fruiten, citrus, komijn, honing en vanille waar. Hij is zeer rijk en mooi gebalanceerd in de mond met een verfrissende aciditeit en een lang aromatisch einde. Deze wijn heeft een bewaarcapaciteit van meer dan 50 jaar!

Tasting van GRIEKSE Zoete wijnen

3x3cl Samos Grand Cru, Samos Nectar, Vinsanto

 

 

GRIEKSE EAU DE VIE VAN DRUIVEN

APOSTAGMA SEMELI                        42%
Heldere, lichte amberkleur, met gouden tinten en lange, traag aflopende tranen. Intens en complex in de neus, met aroma’s van rijpe witte vruchten en zoete, exotische kruiden. De lagering op eik ondersteunt de rest van de aroma’s, zonder te overheersen. Zoet op het gehemelte dankzij de 42% alcohol, met een middelmatige body. De hoge intensiteit van smaken wordt door perzik overheerst, met noties van gedroogde rozenblaadjes en kaneel. Overheerlijk met een espresso, met donkere chocolade of met droge, ongezouten noten.

 

METHEXIS MUSCAT                          40% 
Gedistilleerd uit de volledige Muscat druif, en niet enkel de schil zoals bij de meeste grappa’s. Zo wordt het aromatische karakter van de Muscat behouden, met toetsen van rozen, limoenen en oranjebloesems.

 

METHEXIS CHARDONAY                   40%
Gedistilleerd uit de volledige Chardonnay druif, en niet enkel de schil zoals bij de meeste grappa’s. Zo wordt het aromatische karakter van de Chardonnay behouden, met toetsen van peer, banaan en blauwe pruimen.

 

METHEXIS CABERNET SAUVIGNON   40% 
Gedistilleerd uit de volledige Cabernet Sauvignon druif, en niet enkel de schil zoals bij de meeste grappa’s. Zo wordt het aromatische karakter van de Cabernet Sauvignon behouden, met toetsen van vers brood, honing, hazelnoot en chocolade.

Tasting van GRIEKSE EAU DE VIE

Tasting van Metaxa (Griekse Cognac)